II. Mprint Kupa

//II. Mprint Kupa

Dunaújvárosban immár második alkalommal került megrendezésre az Mprint Kupa, amire a 15 csapat nagyon rövid idő alatt bejelentkezett, a régi vidámpark helyén kialakított gyönyörű sportközpont pedig ismét nagyszerű helyszínnek bizonyult.

Az ötcsapatos csoportokból az első két helyezett gárda jutott a legjobb nyolc közé, míg a három csoportharmadik közül kettő tudott még továbblépni. Délre már körvonalazódtak az erőviszonyok és az egyenes kieséses szakaszba nyolc igen nagyszerű gárda jutott. Volt itt olyan találkozó, ami büntetőkkel dőlt el miután nem bírtak egymással a gárdák, de a két egy gólos illetve az egy kétgólos győzelem is azt mutatta, hogy közel hasonló játékerőt képviselnek a négy közé igyekvő alakulatok. Az elődöntőbe aztán a tavalyi győztes „Rozé fröccs” csapatát búcsúztató Kemi-Ker Kft, az igen jó erőkből álló SteelWorkers, a Gödöllőről érkezett „Babád Brigád” valamint a „Gazdagok és szépek” fantázianevű csapat jutott.

Mprint kupa 2018

A gödöllőiek kiváló afrikai és arab játékosokkal voltak megerősítve, azonban a döntőbe nem sikerült nekik bekerülni, hiszen a Steelworkers a legszebb arcát mutatva hat gólt lőve (köztük volt Dorogi Viktor szenzációs ollózós gólja is) kárhoztatták bronzcsatára a Pest megyeieket, míg a másik ágon lényegesen kiélezettebb csatában (büntetőkkel) a Kemi-Ker Kft bizonyult jobbnak a „Gazdagok és szépek” ellenében. A bronzérem sorsa aztán ismét büntetőkkel dőlt el – ezt a medáliát a „Babád Brigád” nemzetközi alakulat gyűjtötte be.

Az aranymeccsen Kovács Zsolt góljával nagyon sokáig vezetett a Steelworkers de végül csak az ezüstéremig jutott, mert Camin Róbert vezérletével az utolsó pillanatokban fordítani tudott a Kemi-Ker és elcsípte a dobogó legfelső fokát. A különdíjak is megérkeztek a díjkiosztón a kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosokhoz. A legérdekesebb ezen a napon a DLSZ plusz díj odaítélése volt, hiszen azt az egy nap alatt (nyugodtan kijelenthető, hogy a világ minden részéről) összeverbuvált csapat a „Babád Brigád” kapta. Elmondásuk szerint több játékostársuk is úgy érkezett a gárdába, hogy még 12 órával (!) a torna előtt nem is ismerték egymást, a nyelvi és a kulturális nehézségekről már nem is beszélve. Az Afrikából, a Közel-Keletről és természetesen Európából összerakott társaság hozzáállása és bronzérme mindenképpen különleges és extra eseménynek számított. Ilyen különleges pillanat volt Dorogi Viktor klasszis megoldása is, amikor pompás mozdulattal ollózva vágta a labdát a hálóba. Végül tehát a legjobb csapatok és a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok átvehették a díjakat, de nyilván mindenki győztes volt, aki ezen a napon a sportot választotta!

Az MPRINT Kupa névadója Dunaújváros egyik legnagyobb reklám és dekorációs stúdiója. Az üzlet, melyet Farkas Zoltán vezet összhangban dolgozik a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséggel, hiszen a partneri kapcsolat túlmutat már a 10 éves évfordulón is.

Forrás: dlsz.hu

2018-05-03T17:04:06+00:00 2018. május 3.|